Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. március 15., hétfő

A nagy "buli"


Pindur(cica) : Cirmi...figyelj!...reggel van.

Cirmi (cica) : Mi vaaaan...hagyjál aludni...mennyi az idő?

P: Fél öt...ne aludj, tudod tegnap megbeszéltük, ma bulizunk. Napok óta meg sem mozdultunk, teljesen elmacskásodott a lábam.

C: Jó...jó...de az tegnap volt...álmos vagyok!

P: Akkor miért ígérted meg...örökké csak "dögleni".

C: Jól van, ne csináld má'... és mi legyen a dörgés?

P: Én már kigondoltam...elmondom a forgató könyvet. Elsőnek kezdjük a "szét téplek, ha megfoglak" játékot.

C: Mindjárt ezzel...tudod, hogy kiszoktam dögleni. Jó, de akkor most ne azt játszunk amit múltkor.

P: Melyikre gondolsz?

C: Hát tudod...amikor úgy beindultál, hogy állandóan teljes sebességgel a gazdi hasára ugrottál az ágyra...tudoood...minden ugrásnál mekkorát nyögött. De miért gurult be annyira?

P: Miért...miért...mert vadulsz, miért kellet a körmödet kiereszteni mikor te ugrottál, ráadásul nem is a hasára...hanem tudod...izé...hogy is mondjam...lejjebb...oda...akkor nagyon pipa lett, még jó, hogy betudtunk időben bújni az ágy alá.

C: Húúú...az meleg helyzet volt...de megúsztuk.

P: Figyelj, rendben, akkor most a gazdit kihagyjuk...menjen a ping-pongozás.

C: Oké, ez jó, de ne az előszobába, tudod múltkor is mekkora "balhé" volt.

P: Mekkora...mekkora, azért mert a kinder tojást szét pofoztam a kövön.Tény, hogy zörgött mint a "ménkű," de neked sem kellett volna a ping- pong labdákat az ajtóhoz pofozni úgy, hogy zengjen belé az egész ház! Csoda, hogy a gazdi beindult?

C: Te, azért marhára bírom, mikor egy szál gatyában próbál beszállni a buliba...azt az álmos pofát, amit tud vágni.

P: Jó...jó...de azért vigyázzunk, ne vigyük túlzásba, tudod, hogy nála is "elszakadhat a cérna."

C: Te mondod...mikor a te javaslatodra játszottuk az ejtőernyőzést...hűje ötlet volt.

P: Miért...tehetek én róla, hogy nem tudsz leugrani a szekrény tetejéről a tv-re, ott hiába ereszted ki a körmödet...persze, hogy "le zúgsz."

C: Az nem lett volna baj, csak a Tv mögött az a rengeteg zsinór...onnan mire kiszabadultam. Ismered az útvesztős játékot...na ez pont ilyen volt.

P: Hát meg is lett az eredménye...a gazdi estig kínlódott a zsinórok kigubancolódásával...meg mire megtalálta, hogy melyik csatlakozó hová való?

C: Ez mind nem lett volna, hogyha az ugrás variációs részét nem erőltetted volna. Miért kellett az iker ugrást erőltetni...azt hogy, te a másik szobában ugrasz a Tv-re, ráadásul, hogy ezt egyszerre csináljuk.

P: Nem is lett volna semmi baj, ha az az örökké morgó szomszéd, aki alattunk lakik, nem jött volna föl, hogy "mi ez az égtelen dübörgés nálunk?"

C: Jó, hogy a gazdi azért feltalálta magát, mert ő is azt kérdezte, hogy "magánál is?" Azt láttam, hogy a pofa elindult egy emelettel feljebb, sőt mintha hangosabb szóváltást is hallottam volna, mi ebbe nem szólunk bele...ez "magánügy."

P: Na figyelj...van még egy ötletem.Játsszuk el amit a Tv-ben láttunk.

C: Mire gondolsz?

P: Hát volt az a "Csillag születik" műsor. Emlékszel...tudoood...a kopasz srác marha magas hangon "nyávogott." Azt ,ha duettbe előadnánk, szerintem "menő" lenne.

C: Hát én nem vagyok benne annyira biztos. Emlékszel, egyszer már volt ilyen hajnali kornyikálásod...mikor éjjel fél kettőkor fej hangon alakítottál. Jó...jó...tudom, hogy éhes voltál, de amikor már a gazdi begerjedt, mert nem akartad abba hagyni....még az ágy alól is csináltad a balhét. Ne csodálkozz, hogy azt mondta hogy "Pindur "k u s s o l n á l" már végre. Igaz, hogy egy kicsit kemény volt a hangnem...de be is tojtál.

P: De azért tele pakolta a kajás tálamat, igaz, hogy előbb álmosan levert valamit a konyha asztalról...ha jól emlékszem egy pohár volt...de úgy látszik már immúnis volt az eseményekre, nem csinált belőle ügyet.

C: Jó, az a virág váza sem volt "kutya," amit a szekrényről egy csodálatos far mozdulattal küldtél a "semmibe."

P: Te csak ne nagyon beszélj...és a könyvek a polcról...meg amikor nyitva maradt a ruhás szekrény ajtaja...szépen kipakoltál...és sorolhatnám...de tudod mit? Hagyjuk. Gyere inkább menjünk aludni. Te most kinek a lábához mész aludni?

C: Azt hiszem a gazdi asszonyhoz, a gazdi mikor forgolódik, akkorákat rúg, hogy mindig dupla szaltóval érek földet...te meg úgy is bulizni akartál, a gazdinál lehet.

P: Oké...mi történhet...úgyis hét életem van.

2 megjegyzés: