Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. február 13., szombat

Kétszeres "jó" fogás

"avagy vigyázni a mosolygásra, mert könnyen vigyor lesz belőle".
Szép nyári délutáni nap volt,a fiatalok kint pilledtek a stégeken, versenyezve, hogy kinek a bőre bírja jobban az UVÉ. sugárzást, (örökké ez a rivalizálás). A legnagyobb stég volt legjobban elfoglalva, ment a szöveg, a cikizés, aminek legnagyobb mestere Dzs.volt. Nem egészen volt már a nyeretlen csikókorban (45 éves) a fiatalok azért kedvelték, mert stílusa, vagánysága belefért a képbe. Arra azért mindig vigyázott, hogy a tekintélye megmaradjon, úgy, hogy a legnagyobb poenkodás közepette sem engedte magát kompromitálni. A lányok oda voltak érte (lehet,hogy nem csak a lányok, az pár ősz hajszál megtette a kötelességét) ő meg igyekezett mindegyiknek kedvébe járni. A külső szemlélődő, igen csak nem tudta eldönteni, hogy már a "kész" háreme veszi körül, vagy még csak most van a "betörési" szakasz. Ebben a "milliöben" pihiztek, mikor az egyik "csinibaba" felállt és magához véve a kulcs csomót (amit nem tudni miért,de menetközben mindig csörgetve szokta rázni, lehet,hogy mindenki odafigyeljen a legújabb tangának nem nevezhető valamire) felállt és laza mozdulattal nagy ívben a vízbe találta repíteni a figyelem felkeltő eszköz, úgy, hogy a szem alig bírta követni. Na,Dzs.barátunk se rest," oda nyargal egyenest" a stég széléhez és egy gyönyörűen kivitelezett bicskázással bele veté magát a vízbe.Többszöri vízalattizás után (minden feljövetelekor egy Tony Curtis- féle mosolyt engedve a "babby"-k felé) egyszer csak kezében a kulcscsomóval felszínre tör, hatalmas diadalorditás a torkából (most ez volt a Tarzan figura). A közönség hurrázik,éljenez és .....abban a pillanatban a hatalmasra nyitott szájból eltűnt a felső FOGSOR...potty,....bele a vízbe. Dzs. barátunk egy pillanat alatt átvette a könnyűbúvár kaszkadőr szerepet és eltűnt rajongói szeme elöl, akik a meglepetéstől megmerevedve (egy világ omlott bennük össze) bámultak a profilt váltott főhős után.Főhösünk azonban, a gyöngyhalászok technikáját alkalmazva, csak nem akart előbukkanni). Eltelt 10...20...30...másodperc, kegyvesztett hősünk sehol. Pár perc után pánik hangulat,a szomszéd stégről is guvadt szemekkel, hosszúra nyúlt nyakakkal meredtek az ott lévők a vízre, hátha valahonnan elő kerül új szerep osztásban a "loch ness"-i szörny, de semmi. A parton megjelenik egy ismerős és kérdezi,nem tudjátok,hogy Dzs. miért rohan úgy haza felé, mintha valaki üldözné.
Aznap éjjel a horgászok láttak egy alakot,aki egy stég előtt vízalatti gyakorlatokat végzett,időnként bele...bele káromkodva az éjszakába.
Másnap ugyan a fogsorával együtt megjelent,új szerep osztásban,ő játszotta a "Néma leventét".

1 megjegyzés:

  1. Na majd egyszer a tangások is megtudják, hogy millllen is az, ha valaki igazándibul otthagyja valahol a foga fehérjét :-) Jaj de jót rötyögtem :):)

    VálaszTörlés