
A fotó nem egy nagy szám,de a pörkölt kárpótolt mindenért.Nagyon "bekajáltam" ,de megbocsájtható,mert nem minden nap fogyasztom.
Azért az "úsztatásról sem feledkeztem meg ,a hal ne maradjon szárazon . Hozzávalók:
1 kg. csuka (ha lehet saját fogás)
2 kisebb fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 zöldpaprika
1 paradicsom
5 dkg szalonna
4-5 kanál olaj
őrölt bors
só
1 kk.kanál piros paprika
A csukát beirdaltam, két ujjnyi szélesre daraboltam és jól megsóztam(ez a lelke az egésznek), majd egy óra hosszat állni hagytam.A szalonnát apró kockákra vágtam és kevés olajban zsírjára sütöttem,majd az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároltam.A piros paprikát bele tettem,majd gyorsan 1 dl. vízzel felöntöttem.A zöldpaprikát és a paradicsomot beletettem.Ezt addig pároltam,míg sűrű nem lett és ezt még kétszer átpároltam egy-egy dl. víz hozzáadásával.
A fokhagymát,borsot beletettem és egy kis idő múlva a csukát,majd időnként viízel után töltve 15-20 percig lassú tűzön pároltam,időként megkóstolva, hogy elég sós e. Amikor elkészült a "szaftot" leturmixoltam,két kanál tejföllel,majd túrós tésztával (masnis tészta) fogyasztottuk.

Küldjél belőle egy kicsit akkor nem kellene főznöm.
VálaszTörlésHát ez a hal már sajnos "elúszott".
VálaszTörlésHm, de kár na jól van, akkor irány a konyha.
VálaszTörlés