Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. február 20., szombat

Gasztro tipus 5

A KIOKTATÓ.
Helló drágám, felugrottam egy kicsit hozzád, sikerült lepasszolni a gyereket az anyósnak, hadd szenvedjen egy kicsit, úgy se tud mit csinálni azzal a rengeteg idejével,...mit főzünk....mit főzünk Ágikám, csak nem két fogásos kaja lesz?
Ági: De, tudod ez nálunk...
Ibi: Hétköznap..délutánra levest?... hát ezt valahogy nem jól csináljátok, minek? Nem kell majmolni a sznobokat...
Ági:De mi már 25 éve...
Ibi: Édesem, még nem késő leszokni róla...na és azt a zeller mennyiséget, mind bele akarod tenni? Nem tudod, hogy a zeller az agyra milyen károsító hatással van?
Ági: Igeeeen...nem tudok róla...az agyra??
Ibi: Igen, általában a férfiaknál okoz problémát, ha túl adagolod, nem bírnak magukkal,"elvesztik" az eszüket, azt mondják, hogy a legyeket is röptében....
Ági: Mit röptében?
Ibi. Jaj Ágikám, ne csinálj úgy, mintha nem tudnád, hiszen van két gyereked.
Ági: Jó..jó....de mi köze ennek a légyhez?
Ibi: Na jó hagyjuk...most látom, hogy valami különleges is készül, csak nem valami "mászek" elképzelés...kisérletezünk...kisérletezünk? Kreativitás?...és pont te?...meglep
Ági: Nem... egy...
Ibi:Látom már, ez egy "hottentotta" féle kaja lesz, ugye eltaláltam.
Ági: Nem,egy...
Ibi: Akkor dél-afrikai,...de ne mond, hogy nem az?
Ági: Kínai.
Ibi: Most ugye át akarsz verni. Ugye viccelsz? A kínai kajához nem ezek az összetevők kellenek. Mióta használnak szója féleséget, ötfüszer keveréket ...balzsam ecetet? Ezek az északi országokban közkedveltek, a tundrán...apropó, tudod mi a tundra?...figyelsz...megmondom...az egy tájegység.
Ági:Ez idáig nem érdekelt, de mond...mi köze van ennek a kajához?
Ibi: Speciel semmi, csak mondtam...azért nem árt ha tudja az ember, ha már a gasztronómiai ismereted ilyen szinten...és miért pont kínait?
Ági: Mert a férjem...
Ibi: Jaj,a férjem...a férjem...mit kell mindig úgy oda figyelni...a férjem..,
Ági: De én is..
Ibi: Persze ,mert amit a férjed szeret ,azt feltétlen neked is szeretned kell, még ha nem is birod megenni .mikor leszel már önálló....és ilyen kis lángon akarod a wookot használni?
Ági: Miért, ez a legnagyobb.
Ibi: Anyukááám...hát nem tudod, hogy a lángnak a wook fölé kell érni?
Ági: De akkor oda ég.
Ibi: Az a jó...a pörk...érted...a pörk...az adja az ízét... és jóformán ne használj semmi olajat.
Ági: De én...
Ibi: Hát látom...biz isten sokszor rossz nézni, hogy az alapvető dolgokban milyen tájékozatlan vagy...na de én nem szólók bele, ne hogy az legyen...
Ági: (majd nem sírva)...mit csináljak, elvégeztem a Vendéglátóipari Főiskolát, külön"profi" szakács tanfolyamra jártam ,számtalan díjat kaptam a különlegességeimért ,most továbbképzésre járok a" Modern konyha művészete"...lehet, hogy ezt mind nem kellett volna?
Ibi : Nem azt mondom, hogy nem ér valamit...de főzni...hadd ne mondjam. Na de megyek, mert nem sokára jön haza "apuci", készítek neki tejbedarát, i m á d j a .

5 megjegyzés:

  1. Vannak, akik mindenkinél mindent jobban tudnak. :)))

    VálaszTörlés
  2. A kioktató ellenszere a viszont kioktatás,nekem mindig bejött.

    VálaszTörlés
  3. Én meg abban a hitben hagyom, hogy igaza van, de aztán úgyis azt csinálok, amit akarok.

    VálaszTörlés
  4. Szeeeeeegény Ági, na és Szegény Ibi (azt hiszem inkább Ibit sajnálom) :-)
    folytatás mikor lesz ? :-)

    VálaszTörlés
  5. Nagyon jó sztori! És nagyon igaz, mert vannak ilyen majmok :) Írhatnál még ilyen típusokat :)

    VálaszTörlés