Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. február 18., csütörtök

Gasztro tipus 4

A KEGYETLEN

A konyha csendjét valami csatazaj féle hang veri fel. Félve bepislantva, egy 110 kilós "amazon", a fiókokat kiráncigálva, bárdot, késeket és különböző vágó és szúró szerszámokat vehemensen dobál az asztalra. Arcáról a mindenre elszántság tükröződik, ami arra enged következtetni, hogy jobb ha most csak kandi kamerával lessük meg a ténykedését.

"Na, hol az a dög, had intézzem el" azzal a fridzskó ajtaját kitépve,előránt lábánál fogva egy egész csirkét és egy alulról felfelé ívelő kosárlabda mozdulattal repíti a gyilkos szerszámok közé.

"Jó helyre kerültél picikém"-szól kissé fogvicsorgatva (már amennyi volt neki)"Juli néninél nem lesz vaker, perceken belül úgy szétkaplak,mint tornádó a szalma kazlat. Na,nézzük,..igen...elöször is itt foglak ketté vágni hosszába...nem is...tudod mit...k i b e l e z l e k. Ez az! Melyik kést szereted, ezt a nagyot...jó " Csontok ropogása hallatszik...a csirke szívét, lelkét is kényszeredetten oda adja Juli néninek, aki ezt még nem tartja elég önfeláldozónak."Na, picikém, mivel még nem vagy elég picike, úgy kénytelen leszek picikére aprítani, mivel a lábos mérete nem engedi meg azt a luxust, hogy elterpeszkedj benne, éppen ezért a lábaidat, mivel úgy sem lesz rá szükséged, nyissz,...nyissz, látod milyen szakszerűen trancsírozlak...Hasfelmetsző Jack tanulni jöhetne hozzám. Na, hol az a bárd...puff...a piszok anyjába,...szét hasadt a vágó deszka???Hát ez, hogy lehet? Na nézd,..hát nem mellé csaptam. Na ezt picikém nem úszod meg szárazon,...puff...puff......puff-puff és puff."Juli néni gyöngyöző homloka azt sejteti,hogy ennek már fele sem tréfa. Az áldozat kezd felismerhetetlenné válni. Azért, hogy mégse legyen káosz, Juli néni a darabokat puzzle stílusban próbálja valami felismerhető formába kihozni. A kép kibontakozása után két kés fenegetése közben jegyzi meg,hogy"most vettem észre....az asztal is ketté hasadt" és heves káromkodás közepette mindkét késsel neki esik az akkurátusan összerakott műnek. Ebbe a felajzott légkörbe,villám csapásként hat a bejárati csengő hangja. Juli néni döngő léptekkel, kezében a két véres késsel megy ajtót nyitni."Tessék!?", szól rekedtes hangján és megvillantja a három fogból álló fogsorát.

"Jó napot kívánok,"szól szoprán hangon az ajtóban megjelenő 43 kg.körüli férfi."Ne haragudjon, de mivel maguk alatt lakunk, azt szeretném megkérdezni...hogy (és félénk pillantást vet a kézben tartott egyre magasabbra emelkedő véres késekre)...hogy...hogy...nem ment át egy tank itt felettünk,"....de meg se várva a választ hátra felé lépkedve érte el a lépcső sort, innen már könnyedén gurulva tűnt el a szem elöl.Juli nénit ez a kemény fellépés nem zökkentette ki a nyugalmából. A konyhába vissza térve oly vérengzést rendezett az aprólékokkal, hogy a robot gép maximális fokozata is "ketyere" hozzá képest. Mikor már eléggé pástétomra kaszabolta a "volt" csirkét, levezetésnek még két kilónyi zöldség szecskázását is magára vállalta, valamint a dunsztos üveg tetejét egy határozott mozdulattal lecsavarta úgy, hogy az üveg nyakrésze is a kezében maradt a fedéllel együtt. Megelégedetten nézett körül a csatatéren, a látvány nyugtatólag hatott rá és mikor a férje belépett csak ennyit mondott;

m e h e t s z  m e g c s i n á l n i  a  v a c s o r á t !!!

6 megjegyzés:

  1. Ez egy katasztrófális dolog kérem szépen. Ide Hozzád legközelebb -leglábbis megigértem magamnak- hajnalban kell jönni,hogy időben ágyba kerüljön az ember lánya, mert mire ideértem máris majdnem hasad a hajnal. Egyszóval, -vagy írtam már valahol?- azt hiszem lemondom a könyvtári állandó belépőmet, mert itt Nálad sokkal érdekesebb minden. Amolyan valósághü, s ez -a ma este elolvasott- irásodra-mindegyikre- vonatkozik :)) Naggyon jó Nálad olvasónak lenni:))

    VálaszTörlés
  2. Örülök neki,de nálam az "író" szenvedélyességét a szenvedés váltja fel,mivel csak két hónapja kezdtem megimerni a "billenthető" betüket és mire olvasható formába alakul kb.nálam is a hajnal hasad.

    VálaszTörlés
  3. Emiatt cseppet se izgulj! Többnyire én is csak két ujjamat használom az "íráshoz", de ezt kb 10 hónap intenzív írás után már olyan sebességgel, hogy felülmúlhatatlan vagyok. :)) menni fog, csak gyakorolni, azaz írni kell. Naponta. :)

    Amúgy... kevés mai nő tud feldarabolni egy csirkét, de én valószínűleg nem halnék éhen egy lakatlan szigeten. A véres részeket, most mellőzném. :)))

    VálaszTörlés
  4. Ez nagyon jó...És az is, hogy ahogy leirtad, hogy hogyan akarja "meggyilkolászni" azt a csirkét milyen nagy szenvedéllyel. xD

    VálaszTörlés
  5. Még mindíg nincs új olvasó bilétám a legközelebbi könyvtárba, úgyhogy újra beiratkoztam Hozzád :)

    VálaszTörlés