Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. február 17., szerda

Gasztro tipus 3

A NAGYKÉPŰ.

"Na lássuk, ki írta ezeket a recepteket? Stahl Judit? Bede Róbert? Mi az, hogy Laci bácsi? Nincs rendes neve? Jamie? Nigella? Rosemary? Gordon Ramsay?...hát már nincs egy elfogadható fazon, akit ebbe a témakörbe számításba lehetne venni?Mindig csak én,...csak én,..csak én. Na, megnézzük a gasztró blogokat.

Ezt már láttam, nem tud ez semmi újat felmutatni,...örökké csak a zöldség, az ember agyára megy ezzel a sok zöldséggel. Semmi pikantéria...mit lehet ezzel a zöldséggel kezdeni, meg kell főzni és kész. Nem nagy kunszt és hányan imádják, itt olvasom...nézd, hogy dicséri...mit dicsér rajta,...hogy megfőzte. Nem kell hozzá más,gáz, víz, gőz...és ennyi.

Na, nézzünk mást. Hát ez meg bele van "esve" az eperbe, még a bab levesbe is tesz, hogy mit meg nem esznek az emberek és azt írják, hogy milyen kreatív, rögtön eldobom az agyam. Miért kreatív, azt se tudják mit jelent, csak össze vissza dobálódznak a szavakkal. Mit lehet elvárni azok főztjétől, akik még a szavak értelmével sincsenek tisztába. Na és ez a fotó. Ez akar epres bab leves lenni, ebben nem látszik se eper, se bab, ez alá a lötty alá bármit be lehet írni. Tényleg elmegy az ember kedve az egésztől. Ez meg mi? Valami főtt hús,vagy torta szelet. Jaaaa, pogácsa, milyen módra?...Busman módra? Na be kell vallanom, ezt az "egy" ételt nem ismerem. Vajon ki a szerző? Nnyugolli Nyanyasz Nnyomán,...hm...valami rémlik, mintha hallottam volna róla, de személyesen még nem volt dolgom vele, minden esetre érdekes a készítménye...nagyon érdekes.

Van itt még valami,...hú de hosszan van leírva...miért kell az egész internetet erre az egy cikkre elhasználni?..Ja, hogy benne van az egész család étrendje...és hol van a recept,...mit ír itt alul? Receptet a következő alkalommal közöl,most félévre elutazik. Erre most mit mondjak?

Azt hiszem ez érdekes lesz, ahogy elnézem a felső képet,valami zöld fűféle a háttér kép, benne zöld betűvel,"Ehető vagy nem ehető" cím féleség, de lehet hogy ez a blog címe, ki írta? Nézzük meg a "nacionáléját." Neme: ismeretlen

Kora:2010

Állatöv: lajhár

Kedvenc ídő töltés:lustálkodás

Magamról:mocskosul utálok főzni,de mivel szakács vagyok, muszáj!!!

Na, de lépjünk tovább, hátha rábukkanunk valami érdekesre.
Á, itt van, tudtam, hogy előbb, utóbb megtalálom, ez az, "Az ősember lacikonyhája". Igen, ezt kerestem, ennek már meg van a "buké"-ja. Itt már érezhető a tudományos gasztronómia, itt nincs "pincsi-pancsi". Itt már beleteszik a lényeget és nem akárhogy, arról nem is beszélve,hogy mind ezt recept nélkül . Nem kell nekik leírni, hogy mit miért, meg hogyan. Tudják, ők már a csúcson vannak, egyszerű anyagok, egyszerű elkészítési mód,"felsőfokon". Ez a járható út, ezt kell erősíteni. Részemről mindent megteszek, hogy ez az irányzat ne halljon ki, mert ebben az elkészítési módban minden benne van, az egyszerűség, az ismeretlen alkotás öröme,megosztva a közösséggel.Ez már a jövő!!!

Azt hiszem nem is nézelődöm tovább, megyek készítek egy tojás rántottát, csak tudnám, mi is kell bele?

6 megjegyzés:

  1. Tehát szakács vagy?
    Én nem, biztosan ezért szeretek főzni. Megvan benne az alkotás és az adakozás öröme is. :)

    VálaszTörlés
  2. Nem vagyok szakács,csak a téli napokat a konyha felforgatásában veszek részt.Gépész mérnök vagyok.különben ha megakarod tudni milyen szinten sütök a"Boszorkány" konyha írásomban megismerheted.

    VálaszTörlés
  3. Írhatnál már egy könyvet is és leirhatnád bele ezeket a jó sztorikat.xD

    VálaszTörlés
  4. Egyetértek az előttem szólóval, csak egy baj lenne vele, elkezdenénk a könyvet olvasni, és nem tudnák aludni, amig a végére nem érnénk :) na de addigra a mi Ivánunk ugyis megirná a következőt ... :)

    VálaszTörlés
  5. ..gáz..víz..gőz :) epres bableves...:))
    nagyon jó, de jót nevettem!

    VálaszTörlés