Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. február 17., szerda

Gasztro tipus 2

A BIZONYTALAN


Halló...halló...Gizikém..te vaaagy?. Nem jól hallak,...biztos hogy te vagy?. Gizi..Gizi..b i z t o s hogy te vagy,..olyan furcsa a hangod..megismersz..tudod ki vagyok? Igen én,..jaj de megnyugodtam,..jól van, már azt hittem, hogy másfelé csörögtem.


Azért hívtalak, mert most találtam az interneten egy isteninek tűnő receptet, de lehet, hogy nem is jó, de lehet hogy jó. Szeretném megkérdezni, hogy mi a véleményed róla? Hogy mi a blog címe...várjál...most nem jut pontosan az eszembe, azt hiszem, de nem vagyok biztos benne,valami sütnivaló szó van benne...várjál...lehet hogy nem is sütés..de.. de..sütés megvan. Az a címe, hogy"Sütni való azoknak,akiknek nincs sütnivalója". Olvastad? Neeeem? Okvetlen el kell olvasnod, ez pont neked való, én nem nagyon értem. Minden esetre találtam benne nekem valót, lehet, hogy a családnak is ízleni fog...Hogy mondod...igen..valami torta féle, na,sietek,"okvetlen olvasd el, majd hívlak, szia.


"Na lássuk,mit is ez a recept, ..30 dkg.liiiszt? ehhez a kis tortához,...nem létezik..itt valamit elírtak. Ááááá, ez lehetetlen...de várjunk csak, ez a torta forma 22 centis, most ha beleöntöm a lisztet...íííígy...hát...hát...ez valahogy nem oké, itt valami prücök van, nnnna, majd mindjárt kiderítjük.


Halló...halló..Gizikém, na, most meg milyen a hangod, berekedtél, az elöbb még semmi baj nem volt,..de biztos te vagy? Jó..jó..akkor megnyugodtam.


Gizikém, képzeld, most kezdtem készíteni a torta félét, nem biztos, hogy torta, lehet,hogy sütemény, kerek torta formába, de én már nem hiszek ezeknek a recepteknek. Na de mindegy, képzeld, azt írja, hogy egy 22 centiméteres formához 30 dkg. liszt kell. Te, biztos ez? Nem tudoood? Hogyhogy, ne hülyéskedj! Még soha nem sütöttél? Én nem hiszem, hogy ennyi kellene...igen..,...soknak...nem...illetve kevésnek, ne zavarj bele,...mit mondtam?...Igen jól mondtam, kevésnek, illetve várj, rosszul mondtam soknak...igen...soknak találom. Azt mondod próbáljam ki. Igazad vaaan! De mi lesz ha sok...jaj...látod, teljesen megvagyok lőve,mert azt sem akarom, hogy kevés , de azt sem akarom, hogy sok legyen...azt mondod Gizikém, hogy lehet, hogy jó a receptbe leírt mennyiség, gondolod?...Az előbb azt mondtad, hogy még el sem olvastad...ilyen biztos vagy benne? Jaaa...szóval értem...azt mondtad, hogy "lehet"...na látod, hogy ha te sem vagy biztos, akkor hogy lennék én az...teljesen tanácstalan vagyok. Te Gizi...nincs valami ismerősöd...olyan főcukrász féle valahol...mondjuk a "Hiltonba"..aki tudna nekem segíteni,...hogy mondod?...Niiincs?...ne mond ilyet..hát milyen körökbe mozogsz? Múltkor azt mondtad, hogy simán elkészítettél egy tepsi krémest...ne mond már azt, hogy magadtól...láttam a TV.-ben mostanában ilyen főszakácsok szaladgálnak ki a páciensekhez. Vagy tudod mit...hívjuk fel a "Hiltont"...biztos megmondják. Nem érsz rá,...hogy szül a lányod,..hát de nem te szülsz....Akkor most velem mi lesz, benned bíztam, benned volt minden reményem. Te voltál nekem mindig a legjobb barátnőm, na jó...szervusz, megpróbálom valahogy megoldani egyedül. Szia.


Na most aztán jól benne vagyok. 30 dkg...30dkg...30dkg,...hát ide is az van írva, akkor lehet, hogy jó a mennyiség? Akkor nincs baj, vágjunk bele. Na nézzük...7 dkg margarin? Mi? Ezek meg vannak lőve, ehhez 7 deka margarin,...hát itt valami nem lehet igaz. Vagy a liszt,vagy a margarin,vagy mindkettő.... és itt van, hogy körülbelül egy fél mokkás kanál só. Na ez az. Hát így legyek biztos a dolgomba....Körülbelül,...körülbelül,...na mindjárt megoldjuk a kérdést.


Halló...halló, halló,halló,...állandóan foglalt...vagy lehet hogy rossz számot hívtam?

3 megjegyzés:

  1. Na ez jó xDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

    VálaszTörlés
  2. Őrülten jó, de azt hiszem most sem magammal találkoztam :) Most már csakazért is végigolvasom a többit is, báááááár nem is tudom, mit szólsz hozzá, elolvassam ??? :-) :-) Hát Te tudod, vagy mégsem? Akkor talán elolvasom............... húúúúúúúúúú de nem is tudom mit is csináljak :)

    VálaszTörlés
  3. Lehet, hogy mégis nagyon jó, vagy mégsem.....oltári!

    VálaszTörlés