Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2011. november 28., hétfő

A zacc nem biztos,hogy mindig zacc

Pindur (cica):Cirmi! Cirmiiiiiii!
Cirmi (cica): Ne üvölts, nem a megasztárba vagy, Mi vaaan?
P: Kagylózz ide, a gazdi megint alakitott.
C: Na lökd a rizsát,antennázom.
P: Oksi, de azért kinyithatnád a szemedet.
C: Miért, akkor jobban hallom?
P: Na, akkor ezt figyeld! Tegnap reggel a gazdi piszok korán ébredt. Arra lettem figyelmes, hogy tétován elindul, az előszobában "dzsipieszezett", nem tudta merre hány méter. Az igaz, hogy a szeme átment ázsiai  Nem Lát Ni figurába. Ez okozhatta, hogy egyik papucs a lábán a gazdi asszonyé volt, ami miatt kénytelen volt a pisai ferde tornyot alakítania. Amikor az egyik szeme résnyire kinyílt, kitárta az konyha ajtót  és körülnézett. Ejnye vajon mit szemlélhet? Tán a kávéfőző tornyát? Hisz azon meg nem sokat lát.
C: Hiiiiii! Apám...illetve anyám,te így tudsz? Miért nem mész irodalmi vetélkedőre?
P: Mennék,de félek, hogy elvetélek. De most nem ez a téma. A gazdi átvette egyik rokonunk tempóját és lajhár lassúsággal, szétbontotta a kávéfőzőt alkatrészeire, majd komótosan összeállította üzemi funkcióra és megelégedve nyugtázta, hogy a kávéfőző kilövésre készen áll. Egy kis idő után bicegősre fogva  a figurát bement a szobába és és a fotelben vajúdott azon, hogy miért verte meg a sors a kávéfőzéssel. E mély gondolatok közepette még mélyebb álomba merült.
C: Jézusom,sejtem mi lesz... rongy szindróma.
P: Az milyen?
C: Égés, mint a rongy.
P: Ma nem nyertél. Amikor kilesett a résen,az órára pillantva a két kovakő az agyában megtette a magáét, a szikra kipattanása hatására megállapította, hogy az idő az ő engedélye nélkül tovább haladt, ergo valószínűsíthető, hogy rendkívüli állapot kihirdetése következik. Ugrásnak nem nevezhető mozdulattal, sánta szöcske utánzását mímelve ért ki a konyhába, szeme elvesztette régi vágását, át ment Ki Gu Vadt állapotba. Nem fogod elhinni.... a konyhába se égett szag, se kávé.
C: Na de akkor mi történt?

P: Hát ez az. Ez a gondolat viharzott át a gazdi agyán is és rögtön kapcsolt....a villanyóra!!! Sánta gepárd módjára vágódott ki a folyosóra a villanyóra szekrényhez, ahol látta, hogy az órával minden rendben van. Már majdnem megnyugodott, mikor villámként hasított belé, hogy akkor mi lehet a baj? Vakaródzással próbálta vérkeringését frissíteni, amivel valószínű, hogy elérte a kívánt hatást, mert egyszer csak országútnyi széles mosollyal az arcán, előrángatott egy létrát és a beépített kisszekrényt kipakolva ( ami a menyezett magasságában helyezkedett el) kereste a kismegszakító automatát.
C: Sejtettem, hogy ott lesz a probléma, hát ez evidens.
P: Nem tudom, hogy evidens e, nem vagyok villanyszerelő, de tény, hogy evidens ide, evidens oda, az automatával sem volt semmi baj.
C: Várjál...várjál, megmondom...elfelejtette a kávéfőzőt bekapcsolni.
P: Ez se bingó, ezt már az első percben ő is megnézte. Tudod,hogy ilyen témákban Ő zseni. Na de most már "szabad a gazdi". A hiba oka, hogy a kávéfőzőhöz egy hosszabbító zsinór volt csatlakoztatva, aminek a dugaszalján egy kapcsoló van. Ez a kapcsoló volt kikapcsolva ami természetesen a konyhai szekrény háta mögött helyezkedett el.
C: Na végre, ezért nem kellett volna felkelteni.
P: Várjáááál, nem ez a poén. Mikor már a gazdi mindent nyugtázott,rendezett,újra bekapcsolt és lőn csoda, a kávéfőző működik (szuszog, pöfög és ami kell). A gazdi elindult az ajtó felé,hogy közölje a hírt a mélyen alvó gazdiasszonnyal (hogy fog neki örülni), mikor háta mögül 5 másodperc alatt gejzír formájában tört ki a nedű.
C: Oké, de ezzel légyszí ne untass, mi ebbe a ráció?
P: Hát kérlek az, hogy a kávé helyébe, a desztillált víz lett a nyerő....ugyanis valószínű, hogy nem került kávé a főzőbe.
C: Jó, de te ott voltál,nem láttad mit csinált?
P: De, sokáig is gondolkodtam a dolgon. Az történt ugyanis, hogy mikor a gazdi szétszedte a kávéfőzőt, kikaparta a zaccot és elegáns mozdulattal (már amilyen az övé),a szemetesbe öntötte, majd akkurátosan megtömte a szűrőt finom kávéval (még dúdolgatott is hozzá),finoman kiskanállal megpaskolta, majd ezt is a szemetes felé  még elegánsabb mozdulattal mint az előbb,csont tisztára kiürítette. Ezután már  csak a szakszerű szerelés következett.
C: Na de mégis,ivott kávét?
P: Ivott is, meg nem is.
C: Na ne gyere nekem a mesedélutánnal. Nyögd már ki.
P: Az történt, hogy a kávéfőzés végül is (jól vagy rosszul) sikerült és a gazdi megelégedett arcal ült az asztalhoz és tette bele a belevalókat. A helyzet akkor kezdett kritikussá válni, amikor a gazdi az első nagyobb korty után megállt, gondolkodóba esett, majd enyhe undorral megpróbált mégegyszer nekiveselkedni, de a második korty a mosogatóba landolt.
C: Most már ki vele, mi történt?
P: Hát az történt,hogy cukor helyett két kiskanálnyi sót sót tett bele, ugyanis a két  tartó közel azonos (egy garnitúra), de nem ez az igazi poén. A gazdi asszony éppen akkor jött ki álmosan a konyhába, amikor a gazdi már a poharat mosta és azt kérdezte," apukám, nem főznél egy jó kávét, nem tudom mi van ma velem, de ma reggel alig tudok észhez térni". A gazdi csak ennyit mondott, "jó neked, hogy csak reggel, azt hiszem én egész nap ész nélkül leszek" és azzal elkezdte a kávéfőzés gyönyörébe belevetni magát

6 megjegyzés:

  1. Ez jóóóó írás! Rám fért a vidámság. :))

    VálaszTörlés
  2. Jaj, te Iván milyen jót derültem.
    Szeretem hogy írsz . Nyomom itt az ágyat hasamon a laptop és bütykölök keményen. Még a fejfájásom is kimaradt. Köszönöm.
    Még írj!

    VálaszTörlés
  3. MJ
    Ha lehet,igyekszem humorral átélni az életet és ebből átadni nektek is.Mosollyal élni,minden nehézséget leküzd
    Juci
    Már megérte,hogy írtam,(a fejfájás elmúlására gondolok) és örülök,hogy egy kis humort vihetek hozzátok.(A főtéma az írásaimban valóságos,csak a körítés színes)

    VálaszTörlés
  4. Azt persze nem merte Pindur elmondani, hogy Te miket mondtál közben!

    VálaszTörlés
  5. Hát ez nagyon jó volt! Légy szives még ilyen történeteket "csinálni" :) még :)

    VálaszTörlés
  6. ez a történet nekem is tetszett nagyon. A férjem is utálta, hogy miért pont Neki kell reggel kávét főznie. Ajánlom szerezz be te is egy caffisimo kávéfőzőt, mert azóta nem morog reggel mikor kávét kell főznie :) http://minu.me/-cafissimo

    VálaszTörlés