Egyik kedvenc halételeim közé tartozik a csuka, minden féle formában. Mivel húsa száraz, ezért jó párosítani szalonnaféleségekkel.
Hozzávalók: 1 dl.olaj
1 kg.-os filézett,beírdalt csuka (szálka még nyomokban sem található)1 kis fej kelkáposzta
20 dkg.szeletelt bacon2 gerezd fokhagyma
1 kk.szódabikarbona
majoránna
só
liszt
A nagyobb csíkokra vágott kelkáposztát szódabikarbonás enyhén sós vízben leforrázzuk. A vízből kivéve (jól lecsepegtetve!!) egy kiolajozott tűzálló tálba terítjük.Enyhén sózzuk (vigyázat, könnyen el lehet sózni!),
majoránnával ízesítjük. A szalonna felét kockára vágva a káposztára szórjuk.
A halszeleteket JÓL megmossuk, sózzuk (bedörzsöljük ) és a bőségesenzúzott fokhagymával (amit előzőleg olajban elkevertünk) megkenjük.
Lisztben megforgatjuk és forró olajban kisütjük.
Rátesszük a káposztaágyra, rátesszük a baconszeleteket,
Köret: sült csicsóka Mivel én nem vagyok a tálalás mestere,ezért inkább gyorsan megeszem. |
Húha! Ez mennyei lehet! :))
VálaszTörlésNagyon guszta! :)
VálaszTörlésMesés! Családom szereti a halat,gyakran készítem, kisütve szeretik a legjobban.
VálaszTörlésÍgy káposztával még nem készítettem de ahogy kinéz nagyon finom lehet!
Kathy,Maryenne,Juci
VálaszTörlésA káposzta íz átpárolja a már sült halat, a bacon hozzáadja a jellegzetes ízét és ez együtt egy rendkívül finom inyenc ízt ad.Én nagyon szeretem hozzá a csicsóka enyhén édes ízét.
KELLEMES KARÁCSONYI ÜNNEPEKET KIVÁNOK SOK SZERETETTEL!!
VálaszTörlésNagyon szépen KÖSZÖNÖM
VálaszTörlésEz biza nem hangzik rosszul. Nyeltem is egy nagyot, mert részemről most nincs halevészet :)
VálaszTörlésSzeretetteljes, boldog, szép karácsonyt kívánok Neked és Családodnak.
Viki
VálaszTörlésKöszönjük szépen,neked meg EGÉSZSÉGET.