Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2010. június 19., szombat

Egy mai ötödikes diák olvasónaplója (egy kis kikapcsolódás)

János vitéz


A föld felmelegedése miatt piszkosul meleg volt.
Janó, a paraszt nem tudta mit csináljon magával csak henyélt.
Ebbe a tunyaságba, egyszer csak szemei kiguvadtak, mert a közelben lévő patakban egy csaj mutogatta virgácsait.Imitálta a ruha mosást.
Janó beszólt neki: -Gyüssz vagy nem gyüssz?
A csaj, akit Ilunak hívtak, menne is meg nem is,mivel tudja, hogyha teszi-veszi magát, akkor a nyanya, aki a mostohája, bazi nagy patáliát rendez.
Janó annyira elengedte magát (a birkákkal együtt), hogy a téma vége baromi nagy smacizásba végződött.
Az arra császkáló nyanya agya (sztem direkt arra körözött) bedobta a törölközőt, mivel ebbe a témában nem rúghatott labdába. A foghíjas szájából kiraccsolta a mocskolódó szöveget, amit Janó enyhén szólva durvának tartott. Szó, szót követett,aminek az lett a következménye, hogy Janó birka türelme, (és a birkák) elmentek.
Természetesen ebből balhé lett, Janó a gazdájától nem kapta meg az útlevelet, (csak vasvillát) és útilapuval a talpán elhúzott a nagy messzeségbe.
Céltalanul császkált, mígnem egy erdő közepére vetődött,ahol egy lerobbant kégliben, maffiózóknak öltözött fazonok mulattak. Janót be akarták rángatni a balhéba, aki mindent megígért (tudta,hogy csak így tud kiszállni) és reggelre adott nekik. Molotov koktéllal elintézte őket, égtek, mint a rongy.
Janó útját egy huszár csapat akadályozta, akikre olyan szép kommentet lökött oda (-jaj, de baró a szerelésetek), hogy a huszárok szeme fennakadt és azonnal nyeregbe vágták, amit Janó úgy ült meg, hogy a cövek hozzá képest egy gyenge fűszál. Az ott lévő csajok egyből lepetéztek.
A csapat azt vette az eszébe, hogy átkelnek a legnagyobb hegyvidéken, mert célba vették Franciaországot,mivel ott rajcsúroztak a török hódítók.
Janó fülibe jutott, hogy egy szuper jó csajt (a francia királylányt) elcsípték a törökök. Rögtön hülyét kapott, mert nem bírta elviselni a szemétkedést (a megoldást nem tartotta feernek). Begurult és a pofátlan török kezéből megmentette a lyányt. A francia király jó fej volt, mert egyből odalökte fél országát és egész lányát a megmentőnek. Janó egy kicsit dilemmázott, (eszébe jutott Ilu) csak lóvét fogadott el meg egy Finn Dingi vitorlást. Hazafelé a jacht baromi nagy viharba került, amit úgy úszott meg, hogy egy dupla szaltóval, elkapta a felhőt. Ezt a mutatványt nem bírta nézni egy arra repülő griff madár és Janót hátára kapta. Janó a „victory” kézjelet mutatta, hogy ez baró volt. Haza érve egy menyecske szomorúan közölte, hogy Ilut a mostohája a sírba gyötörte. Janó a sírnál leszakított egy szál rózsát, amit utána mindig magánál tartott.
Ettől a perctől kezdve Janó nem találta értelmét az életnek, lesz, ami lesz alapon, elindult a vakvilágba.
Útja során egy karambolózott szekér kiemelésébe segített és jutalmul felvilágosítást kapott, hogy ne császkáljon az erdőbe, mert óriások lakják. Janó úgy volt vele, hogy neki már tök mindegy, ezért belement a balhéba. Először egy hatalmas lúdtalp került a feje fölé amire pillanatok alatt kardjával egy „Zorró” jelet hasított, ennek hatására az óriás kifeküdt. Nem messze egy hatalmas sötét vár terítette be a környéket. Janó tudta, hogy aki kíváncsi az hamar megöregszik, éppen ezért belépett a várba. Egy nagy asztalnál az óriások a legújabb gasztro recept szerinti elkészített szikla ínyencségeket ették két pofára, amit Janónak is készséggel felkínáltak. Mivel Janó nem találta elég jól elkészítve a követ, keménynek találta, mérgében kénytelen volt bemutatni, hogy a főzettel agyvelőt lehet szétloccsantani. Mivel az óriások igazolva látták Janó kritikáját, teljes alázattal szolgájává szegődtek.Ennek bizonyságául egy hangszernek nem nevezhető sípot adtak, azzal a kikötéssel, ha valahol balhéba kerül, nyomasson bele levegőt.
Következő útján egy boszorkány barlangjába téved, ahol a főboszi kihúzza Janónál a gyufát, aminek a következménye, boszorkányhad megjelenése.Janó érezte, hogy ez még viccnek is rossz, beüzemelte a sípot és ami ezután következett, no comment.(„sírí csönd és hulla szag”)
Menet közbe volt még egy-két húzás, ami Janónak nem tetszett, de a franc se emlékszik rá, hogy ez hogy rendeződött (mindent én se tudhatok). Annyi biztos, hogy elérkezett mindenki vágyához, az Óperenciás-tengerhez, ott a síp újra bevetésre került, Janó átúszás helyett az óriás vállát lovagolta meg, aki Tündérország szélén letette.Itt már pörgős lesz a helyzet. Janó a medvén, az oroszlánon könnyedén, a sárkánykígyón kicsit rafináltabb megoldást választva (sárkány szájtátva bámulta, hogy Janó mit művel benne)intézte el az örző- védőket. A kihelyezett tündér idegenvezető, ismertette Tündérország nevezetesebb dolgait. Janó fáradtságtól kimerülve egyedül maradt. Egy nagy tó szélén agonizált és a rózsát egy laza mozdulattal a vízbe dobta. Nem várt esemény következett, amitől Janó izgalomba jött. A rózsa Iluskává változott.
”Happy End!” Janóból János király lett és feleségével, Iluskával vezették az országot, mindenki megelégedésére.


ENNYI.3 megjegyzés:

 1. Szia!
  Ez nagyon jó! Vivi irta?

  VálaszTörlés
 2. Vali.
  Vivi (unokám) ötlete alapján közös munka.
  Maimoni.
  A blogod alapján, ebbe a témakörbe Te is jártas vagy, biztos tudnál róla mesélni. Köszönöm a véleményed.

  VálaszTörlés