Addig vagy fiatal, amíg nem veszed túl komolyan magad.
Vavyan Fable

2013. március 2., szombat

PINDUR, a főnők

Ha valaki aki látta ennek a kislány cicának az állapotát,amikor a menhelyből elhoztuk 7 évvel ezelőtt,nem a cicát sajnálta,hanem minket. Olyan lesoványodott,jellegtelen,nagyfülü kis esetlen jószág volt,hogy maga a menhely vezetője akart mindenáron lebeszélni róla. 6 hónapos kora ellenére,egy 3-4 hónapos 
csontsovány  cicának nézett ki.   Mégis miért hoztuk el? (bővebben itt)


PINDUR bebizonyította,hogy a legelesettebb állat a gondozás és törődés hatására csodákra képes. Olyan magas intelligenciával, IQ-val rendelkezik,hogy az eddig megismert cicákat „kenterbe” veri,nem beszélve bátorságáról. A telken a területünkön az összes kutya és a „renitens” cica tiszteletbe tartja. Megjelenése tekintélyt parancsol. Rendkívül nyugodt,de nem történhet semmi körülötte,hogy azt meg ne ismerje. Minden apró mozdulatból már következtet,hogy mi fog történni. Volt is jó párszol baja ebből (pl.a vízparton érdeklődött egy cicanagyságú pézsma patkány iránt,aminek irtózatos összecsapás lett az eredménye, aminek következtében a Pindur combja súlyosan megsérült,csontig kiharapva egy jókora darab.) Most olyan szintre vitte az ismereteit,hogy amire a többi cica reagál (porszívózás,repülőgép hangja,vihar,kerti gépek motor zaja,motorcsónakok repesztése a Dunán,stb..stb) pindurt hidegen hagyja. Szeme,viselkedése mindent elárul hangulatáról,mondanivalójáról. Már kialakította hangkommunikációját,amivel,egyértelműbbé teszi a közölnivalóját. Már messziről tudjuk,hogy Pindur valamit hoz a szájában (pl.egér,gyík béka,pocok,repülni tanuló  madárfióka) és azt olyan egyedi hangon jelzi,hogy mindjárt futunk a papucsokért,mert mindegyiket élve teszi a lábunk elé,hogy mi döntsük el,hogy mi legyen velük.        


 
Minden cicával jó viszonyban van. Természete jellegéből adódik,hogy minden konfliktust békében tud lerendezni,egyszerűen csodáljuk a belőle áradó intelligenciáját.
 .
Nagyon sok cicát ismertem,mert a olyan környezetben élek,ahol sokféle állat él és a sok cica közül PINDUR aki lenyűgözött természetével. A család és az ismerőseim kedvence.
Az élet mindig tartogat meglepetést. A félig lemondott cicából egy igazi karakter lett.
                                                                                                                                                                            

1 megjegyzés:

  1. Kedves Iván! Nagyon szép jellemrajzot írtál Pindurról,remekül érzékelteti, milyen ő valójában: egy remek, okos, kedves, határozott, különleges cica.....kívánom legyenek még szép, boldog évei :) :)

    VálaszTörlés